Katoen satijn

Een katoen-satijnen dekbedovertrek heeft dezelfde kwaliteiten van katoen, dit betekent dat het net zo vocht absorberend, ademend en warmte regulerend is. De naam heeft deze stof te danken aan de speciale weeftechniek, hierdoor krijg je een mooie glans en voelt het glad aan.

De weeftechniek met satijnbinding van katoendraden zorgt er voor dat het dekbedovertrek mooi soepel valt. Met dezelfde kenmerken van een 100% katoenen dekbedovertrek en de mooie glans heb je een mooie luxueuze uitstraling.

Flanel

De dekbedovertrekken van Flanel zijn echt voor mensen die het snel koud hebben. De stof houdt de warmte goed vast. Het geruwde materiaal zorgt er voor dat er een dons aanvoelend laag ontstaat, hiermee voelt het comfortabel aan.

Katoen

Katoen staat bekend als een goed ademende stof. Het is een sterke stof dat goed vocht absorbeert. In de zomer is de verkoeling die een katoenen dekbedovertrek erg fijn. De stevige eigenschap van katoen zorgt er voor dat het lang meegaat.

Percale katoen

De hoge weefdichtheid van Percale katoen zorgt er voor dat het nog fijner aanvoelt dan een gewone katoenen dekbedovertrek. De eigenschappen van vocht absorberend en ademend is gelijk als van een katoenen dekbedovertrek. Dit zorgt er voor dat het lekker koel aanvoelt in de zomer.

Katoen blended

Een dekbedovertrek van katoen blended is gemaakt van twee materialen. Het merendeel van de stof is katoen. De tweede materiaal is een synthetische stof. Het katoen zorgt er voor dat het dekbedovertrek vocht absorberend en verkoelend. De synthetische stof die er in is verwerkt zorgt er voor dat je dekbedovertrek soepel en glad voelt. Strijken is hierdoor eigenlijk niet nodig.

Velvet

Velvet wordt geweven van katoen of zijde dat in openstaande lusjes wordt geweven, na het weven worden de lusjes doorgesneden, door dit proces ontstaan er kleine haartjes. Dit zorgt voor de luxueuze uitstraling, de haartjes voelen zacht aan en geeft een mooie glans. Velvet houdt de warmte goed vast waardoor het erg fijn is als je het snel koud hebt.

Katoen Renforcé

Alle voordelen van Katoen alleen nog sterker en duurzamer. Dit alles is kenmerkend van Katoen renforcé, wat niets anders betekend dan versterken in het Frans. Doordat het katoen met een platbinding wordt geweven is het een stuk sterker en kan het niet scheeftrekken. Het is net als katoen stof goed vocht absorberend, ademend en warmte regulerend. Door de hoge weefdichtheid zal dit dekbedovertrek niet snel pillen.

 

Micropercal

Een lichtgewichte stof die niet gestreken hoeft te worden. Het heeft de vergelijkbare eigenschappen van een katoenen dekbedovertrek zoals vochtregulerend. Het is daarbij ook nog antiallergisch. Het is een stof soort wat wordt gemaakt van polyester en polyamide (nylon) waardoor het niet aan te raden is bij (nachtelijk) transpireren.

Dreamhouse dekbedovertrekken logo Sleeptime dekbedovertrekken logo Primaviera deluxe dekbedovertrekken logo Heckett Lane dekbedovertrekken logo iSeng dekbedovertrekken logo Zensation dekbedovertrekken logo